به گزارش مشرق، بلیز آخرین کشور این منطقه بود که روز سه شنبه پیمان منع مین های ضد نفر را امضا کرد و به این ترتیب، آمریکای مرکزی به نخستین منطقه از جهان بدل شد که متفق القول و با اجماع نظر، استفاده از مین های ضد نفر را که گفته می شود طی پنج سال گذشته جان پنجاه و پنج هزار غیر نظامی را در سرتاسر جهان گرفته است، منع کرد.
شش کشور دیگر تشکیل دهنده قاره امریکای مرکزی یعنی گواتمالا، پاناما، کاستاریکا، هندوراس، نیکاراگوئه و السالوادور پیش از این، پیمان مزبور را امضا کرده بودند.
به گفته سازمان غیردولتی «دیده بان مین های ضد نفر و سلاح های خوشه ای»، در سال 2012، به طور متوسط در هر روز ده مین ضد نفر در سرتاسر جهان منفجر شد که این انفجارها در مجموع سه هزار و ششصد کشته و زخمی بر جای گذاشت. کشورهای افغانستان و کلمبیا بیشترین آمار قربانیان انفجار مین های ضد نفر را در آن سال به خود اختصاص دادند.
این در حالی است که استفاده از این نوع سلاح مرگبار در نقاطی مانند اوکراین و سودان جنوبی به یکی از نگرانی های سازمان های مخالف کاربرد این نوع سلاح بدل شده است.
پیمان منع مین های ضد نفر به پیشنهاد دولت نروژ و چند سازمان مدنی تصویب و از اوت دو هزار و ده اجرایی شد. کشورهای امضاکننده این پیمان متعهد شده اند این نوع سلاح را تولید، ذخیره و استفاده نکنند. تاکنون یکصد و پانزده کشور این پیمان را امضا کرده اند.
آمریکای مرکزی روز سه شنبه به نخستین منطقه از جهان بدل شد که کشورهای آن، متفق القول استفاده از مین های ضد نفر را منع کردند.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما